31-05-11

Aangekomen in Pensacola

2uur 30 lokale tijd, en de groep is aangekomen in Pensacola voor een bezoek aan het Naval Air Museum.

Een drietal enorme hangars, die volgestouwd zijn met vliegtuigen en info erover, en dan nog de mogelijkheid, om onderbegeleiding van enkele gepensioneerde vrijwilligers, meestal oud piloten, om in het vliegtuigpark buiten een rondleiding te volgen.

Maar heel lang zullen ze niet kunnen blijven. Waarschijnlijk zal de vermoeidheid van de afgelopen week hun wel parten spelen, want een week lang proberen te slapen in een brandweerkazerne, waar om de haverklap de sirene afgaat voor een volgende oproep, is zeker vermoeiend als je in een drukke kazerne zit.

En dan is er nog het tijdverschil. Tot nu toe was er 7 uur verschil met Belgie. Straks komen ze in een nieuwe tijdzone en wordt het tijdverschil teruggedraaid naar 6 uur verschil. Weet niet juist of dit vandaag nog is of ze morgen pas de timeline overschrijden.

usa-time-zones-map.jpg

Hopelijk hebben wij tegen morgenvroeg up to date info en enkel beelden van onderweg.

21:46 Gepost door Paul Vanlook | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vertrokken uit New Orleans

Het stage gedeelte van deze trip is voorbij. Gedaan met in de kazerne te slapen, en het dagelijkse leven te delen van onze collega's brandweermannen. Iedereen heeft weer genoten van deze uitwisseling. Maar er is nog een tweede deel, dus vanaf nu zijn het toeristen die de staat Florida gaan "onveilig" maken.

Rond 16.00 uur Belgische tijd kreeg ik een SMS-je dat de groep ondertussen de staatsgrens van de staat Missisppi al had overgestoken, en richting Mobile, Alabama reed. De volledige tekst is als volgt. :

"We zijn juist binnen in Mississippi !!! Lekker weertje, Auto's goe vol en Dikke Leute mee......."

Voor vandaag staat het volgende op het programma. Verplaatsing vanuit New Orleans, om via Mobile en Pensacola vanavond te arriveren in Marianna, Florida voor overnachting op hotel.

Op een kaartje ziet er dat als volgt uit :

Route NO - Marianna.JPG

Na een korte stop in Mobile,Alabama waar we enkel jaren terug reeds op stage waren, is het hoofddoel vandaag het Naval Air Station in Pensacola, Florida. Op deze plaats wordt er al meer dan 100 jaar opleiding gegeven aan piloten van de Amerikaanse Krijgsmacht. Eerst voor aan piloten in dienst van de Landmacht (Army); maar sinds WOII vooral aan de pilioten van de Navy. Op de basis is er ook een prachtig luchtvaart museum, waar de groep vannamiddag een kijkje zal gaan nemen.

pensacola-florida.gif

naval_air_station_pensacola.jpg

Foto's van een vorig bezoek

IMG_2538.JPG

IMG_2540.JPG

IMG_2553.JPG

Mvc-065s.jpg

naval air station.jpg

Pensacola is ook gekend voor zijn witte zandstranden

IMG_2568.JPG

18:18 Gepost door Paul Vanlook | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zevende en laatste dag in New Orleans

Vandaag is het memorial day, een feestag voor sommigen, maar ook weer niet voor iedereen.
Voor de middag gaan we even bij de Union langs om enkele T shirts aan te schaffen.
Voor de lunch halen we een po-boy bij een deli (broodje). De specialiteit is er eentje met scampi, kalkoen, ham, kaas, speciale saus en champignons. Ik moet zeggen het smaakt heerlijk.
Na de lunch rijden we naar het baseball stadium waar we een wedstijd tussen de Zephyrs (new orleans)en de Istopes (albuquerque) bijwonen. De Zephyrs winnen.
Tijd nu voor de laatste uurtjes in de kazernes. Morgen zal het vroeg dag zijn, alvast de bagage wat ordenen dus.
Vanaf morgen zijn we on the road.

02:11 Gepost door Marc Opstal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zesde dag in New Orleans

Het einde nadert, we zijn aan onze zesde dag toegekomen.
Aangezien je toch moeiljk in New Orleans kan verblijven zonder het French Quarter met een bezoekje te vereren staat dit vandaag op het programma.
Omstreeks 13 uur wordt verzameld in station 29 (headquarters) gelegen op Decatur street in het French Quarter.
We wandelen eerst naar de French Market waar we iets drinken en/of eten alvorens de vlooienmarkt te bezoeken.
Van hieruit wandelen we richting Bourbon street waar we al snel in een van de drankgelegenheden verzeilen, 1 betalen en 3 krijgen.... .
Hierna gaan we richting St Peter Street waar we op een prive feestje werden uitgenodigd ter ere van memorial day. De eigenaar Bill verwelkomt ons hartelijk en wijst ons de weg naar drank en eten. We genieten er van varken aan het spit, kreeft, ....weggespoeld met champagne, bier en een goed gevulde bar.
Het zal dan ook niemand verbazen dat enkele uren later stilaan de wijsheid in de kan zit. Het dient evenwel gezegd dat het feestje een topper was. Ohja, we mogen volgend jaar terugkomen.
Om 19 uur verlaten we de prive party en keren we terug naar Decatur street. Het Hard Rock Cafe is onze volgende bestemming. Hier wordt opnieuw en drankje en wat eten genuttigd terwijl langzaam de zon zakt en ondergaat. Na de maaltijd gaan we even tot aan de oever van de Mississippi waar een aangenaam fris windje waait.

Hier in New Orleans is het reeds de hele week broeierig warm en vochtig.

Na even uit te waaien keren we terug naar Bourbon street om er de avondlijke sfeer op te snuiven en af te sluiten met een drankje. Sommigen onder ons zijn inmiddels aan wat rust toegekomen.

Einde van opnieuw een geslaagde dag.

01:27 Gepost door Marc Opstal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-11

Dan toch beelden van het feestje op zondag

vdv 1.jpg

vdv 2.jpg

vdv 3.jpg

vdv 4.jpg

vdv 5.jpg

vdv 6.jpg

vdv 7.jpg

Hopelijk spreken de beelden voor zich

23:31 Gepost door Paul Vanlook | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Laatste volledige dag in New Orleans

Het eerste deel van de stage komt stilaan tot een einde.

Vanuit de verschillende kazernes niks dan positieve geluiden.

De Gaverse spuitgasten Serge en Eddy vonden het nodig om mij vanacht (02u.30) te melden dat ook zij een eertse brand geblust hadden.

Carl laat dan weer weten op zijn facebook dat 'the party' , waar ze gisteren waren de max was.

Nog wat beelden dus uit New Orleans.

Bonne 30.jpg

new_orleans-75855911.jpg

new_orleans_french_quarter.jpg

neworleans04-777314.jpg

NO_French_Qtr.jpg

Deze laatste dag in New Orleans is een amerkaanse feestdag, voor velen het begin van het vakantie seizoen in de states. Enkele weetjes over deze feestdag :

seven-quick-facts-about-memorial-day.jpg

1. Why we observe Memorial Day

Memorial Day is a day of remembrance of those who have died serving our country.

2. It started with the Civil War

Memorial Day was a response to the unprecedented carnage of the Civil War, in which some 620,000 soldiers on both sides died.

3. It was first known as Decoration Day

From the practice of decorating graves with flowers, wreaths and flags, the holiday was long known as Decoration Day. The name Memorial Day goes back to 1882, but the older name didn't disappear until after World War II. Federal law declared "Memorial Day" the official name in 1967.

4. The playing of 'Taps'

The 24-note bugle call, is played at all military funerals and memorial services.

5. Flying the Flag

It is customary on Memorial Day to fly the flag at half staff until noon, and then raise it to the top of the staff until sunset.

6. Flowers and Flags

These are the two most popular items people use to remember soldiers.

7. The last Monday of May

Memorial Day is observed on the last Monday of May.

13:28 Gepost door Paul Vanlook | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Memorial Day

In remembrance and to honor those who gave their all...

 

 

memorialday1.jpg

dyn003_original_512_442_pjpeg__b013112d3241fad8cdc94a24b5b16c97.jpg

dyn003_original_438_355_gif__9da4bdfac2bba4953ebd26a53cf679a6.gif

08:01 Gepost door Carl Verstrepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-11

Vierde dag in New Orleans

Omstreeks 9 uur 30 wandelen we het "permanent tijdelijke" 911 center binnnen. We krijgen er een rondleiding en de gelegenheid om met de Fire en EMS dispatchers te praten.

Daarna bezoeken we het naast de deur gelegen splinternieuwe 911 center welke binnenkort in gebruik zal worden genomen. Kostprijs zo een 15 miljoen dollar. Het gebouw werd orkaan- en overstromingsveilig opgetrokken. Het is tevens onmogelijk om met de wagen tot dichtbij het gebouw te komen.

Daarna wandelen we over het Cypress Grove Cemetery. In New Orleans zijn vele bovengrondse begraafplaatsen te vinden. Begraven in de grond is door het moerasgebied immers geen optie. Door de gestage uitbreiding van de stad bevinden vele kerkhoven zich nu tussen de woonwijken in. Dit kerkhof is enigszins speciaal daar hier enkele graftombes zijn specifiek per brandweerkazerne (van vroeger).

De lunch nemen we in de beachcorner bar en grill nabij waar ze lekker hamburgers serveren.

Aangezien het Memorial Day weekend is werd even contact genomen met de Fire Chief, welke ook naar de Beachcorner komt. Tijd om een woord van dank uit te spreken en enkele geschenken te overhandigen.

Onze volgende bestemming is de luchthaven. We bezoeken de oude (actieve) brandweerkazerne en mogen mee voor een ritje in een splinternieuwe crashtruck. We gaan ook een kijkje nemen in de gloednieuwe kazerne even verderop. Deze had in principe reeds in gebruik moeten zijn, doch blijkt nog niet afgewerkt. Het is in ieder geval een groot en modern gebouw. Wetende dat er soms slechts 6 brandweerlui aanwezig zijn.....

Na de bezoeken vullen we de benzinetanks en stoppen we even aan een Best Buy alvorens we iedereen terug naar zijn kazerne brengen.

03:15 Gepost door Marc Opstal | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Vijfde dag in New Orleans

Deze morgen werd opnieuw verzameld in Fire Station 7.

Op het programma staat een bezoek en rondvaart met de Fire Boat en een bezoek aan de Mardi Grass World.

Na een korte rit komen we aan bij het convention center, aan de oever van de Mississippi. Enkele ogenblikken later verschijnt plots de Fire Boat op de rivier. Er wordt gedokt en we kunnen met zijn allen aan boord.

De crew van 3 neemt ons mee voor een anderhalf uur durende vaart op de Mississippi, doorheen de haven van New Orleans. Tevens kunnen we genieten van een prachtig zicht op de skyline van New Orleans.

P1070151.JPG

P1070149.JPG

P1070140.JPG

Het water staat nog steeds heel hoog en de stroming is impossant. Wanneer je dan ziet dat de dijken op dakhoogte van de huizen staan, weet je wat het risico is.

Na een mooie tocht worden we terug afgezet ter hoogte van het convention center, op wandelafstand van de Mardi Grass World. www.mardigrasworld.com

We krijgen er een beeld van het Mardi Grass gebeuren en de miljoenenindustrie welke hierachter zit. Tijdens de rondleiding kunnen we genieten van de prachtige praalwagens en accessoires.

P1070163.JPG

P1070169.JPG

Na het bezoek nog snel even tot op headquarters en daarna tijd om te gaan lunchen.

Na de lunch maken we nog een korte stop aan de post om postzegels te kopen voor diegenen die kaartjes willen zenden.

Omstreeks 14 uur kan iedereen terug naar zijn kazerne, hopelijk valt er wat actie te beleven.

Morgen staat een bezoekje aan het French Quarter op het programma, waar we tevens op een privé party werden uitgenodigd.

02:32 Gepost door Marc Opstal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-11

Nog enkele foto's van de afgelopen dagen

 

http://cgvi.uscg.mil/media/main.php?g2_itemId=1258625Coast guard .jpg

Coast guard 1.jpg

NEW ORLEANS Ð U.S. Coast Guard Station New Orleans host firefighters from the Belgian Fire Observer, with crewmembers giving a search and rescue presentation, mission overview and an underway trip on Lake Pontchartrain, May 25, 2011. The organization selects 10 Belgian firefighters annually to participate in an international exchange program, embedding the crew with fire departments across the U.S. for 10 days in order to observe rescue operations, study procedures and share experiences

Coast guard 3.jpg

Coast guard 4.jpg

Coast guard 6.jpg

U.S. Coast Guard photo by Petty Officer 2nd Class Elizabeth H. Bordelon.

 

sylvain 1.jpg

En natuurlijk moet er ook gegeten worden

sylvain 2.jpg

Lekker, heel lekker.......

20:33 Gepost door Paul Vanlook | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |