31-05-11

Zesde dag in New Orleans

Het einde nadert, we zijn aan onze zesde dag toegekomen.
Aangezien je toch moeiljk in New Orleans kan verblijven zonder het French Quarter met een bezoekje te vereren staat dit vandaag op het programma.
Omstreeks 13 uur wordt verzameld in station 29 (headquarters) gelegen op Decatur street in het French Quarter.
We wandelen eerst naar de French Market waar we iets drinken en/of eten alvorens de vlooienmarkt te bezoeken.
Van hieruit wandelen we richting Bourbon street waar we al snel in een van de drankgelegenheden verzeilen, 1 betalen en 3 krijgen.... .
Hierna gaan we richting St Peter Street waar we op een prive feestje werden uitgenodigd ter ere van memorial day. De eigenaar Bill verwelkomt ons hartelijk en wijst ons de weg naar drank en eten. We genieten er van varken aan het spit, kreeft, ....weggespoeld met champagne, bier en een goed gevulde bar.
Het zal dan ook niemand verbazen dat enkele uren later stilaan de wijsheid in de kan zit. Het dient evenwel gezegd dat het feestje een topper was. Ohja, we mogen volgend jaar terugkomen.
Om 19 uur verlaten we de prive party en keren we terug naar Decatur street. Het Hard Rock Cafe is onze volgende bestemming. Hier wordt opnieuw en drankje en wat eten genuttigd terwijl langzaam de zon zakt en ondergaat. Na de maaltijd gaan we even tot aan de oever van de Mississippi waar een aangenaam fris windje waait.

Hier in New Orleans is het reeds de hele week broeierig warm en vochtig.

Na even uit te waaien keren we terug naar Bourbon street om er de avondlijke sfeer op te snuiven en af te sluiten met een drankje. Sommigen onder ons zijn inmiddels aan wat rust toegekomen.

Einde van opnieuw een geslaagde dag.

01:27 Gepost door Marc Opstal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.