29-05-11

Vijfde dag in New Orleans

Deze morgen werd opnieuw verzameld in Fire Station 7.

Op het programma staat een bezoek en rondvaart met de Fire Boat en een bezoek aan de Mardi Grass World.

Na een korte rit komen we aan bij het convention center, aan de oever van de Mississippi. Enkele ogenblikken later verschijnt plots de Fire Boat op de rivier. Er wordt gedokt en we kunnen met zijn allen aan boord.

De crew van 3 neemt ons mee voor een anderhalf uur durende vaart op de Mississippi, doorheen de haven van New Orleans. Tevens kunnen we genieten van een prachtig zicht op de skyline van New Orleans.

P1070151.JPG

P1070149.JPG

P1070140.JPG

Het water staat nog steeds heel hoog en de stroming is impossant. Wanneer je dan ziet dat de dijken op dakhoogte van de huizen staan, weet je wat het risico is.

Na een mooie tocht worden we terug afgezet ter hoogte van het convention center, op wandelafstand van de Mardi Grass World. www.mardigrasworld.com

We krijgen er een beeld van het Mardi Grass gebeuren en de miljoenenindustrie welke hierachter zit. Tijdens de rondleiding kunnen we genieten van de prachtige praalwagens en accessoires.

P1070163.JPG

P1070169.JPG

Na het bezoek nog snel even tot op headquarters en daarna tijd om te gaan lunchen.

Na de lunch maken we nog een korte stop aan de post om postzegels te kopen voor diegenen die kaartjes willen zenden.

Omstreeks 14 uur kan iedereen terug naar zijn kazerne, hopelijk valt er wat actie te beleven.

Morgen staat een bezoekje aan het French Quarter op het programma, waar we tevens op een privé party werden uitgenodigd.

02:32 Gepost door Marc Opstal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.