29-05-11

Vierde dag in New Orleans

Omstreeks 9 uur 30 wandelen we het "permanent tijdelijke" 911 center binnnen. We krijgen er een rondleiding en de gelegenheid om met de Fire en EMS dispatchers te praten.

Daarna bezoeken we het naast de deur gelegen splinternieuwe 911 center welke binnenkort in gebruik zal worden genomen. Kostprijs zo een 15 miljoen dollar. Het gebouw werd orkaan- en overstromingsveilig opgetrokken. Het is tevens onmogelijk om met de wagen tot dichtbij het gebouw te komen.

Daarna wandelen we over het Cypress Grove Cemetery. In New Orleans zijn vele bovengrondse begraafplaatsen te vinden. Begraven in de grond is door het moerasgebied immers geen optie. Door de gestage uitbreiding van de stad bevinden vele kerkhoven zich nu tussen de woonwijken in. Dit kerkhof is enigszins speciaal daar hier enkele graftombes zijn specifiek per brandweerkazerne (van vroeger).

De lunch nemen we in de beachcorner bar en grill nabij waar ze lekker hamburgers serveren.

Aangezien het Memorial Day weekend is werd even contact genomen met de Fire Chief, welke ook naar de Beachcorner komt. Tijd om een woord van dank uit te spreken en enkele geschenken te overhandigen.

Onze volgende bestemming is de luchthaven. We bezoeken de oude (actieve) brandweerkazerne en mogen mee voor een ritje in een splinternieuwe crashtruck. We gaan ook een kijkje nemen in de gloednieuwe kazerne even verderop. Deze had in principe reeds in gebruik moeten zijn, doch blijkt nog niet afgewerkt. Het is in ieder geval een groot en modern gebouw. Wetende dat er soms slechts 6 brandweerlui aanwezig zijn.....

Na de bezoeken vullen we de benzinetanks en stoppen we even aan een Best Buy alvorens we iedereen terug naar zijn kazerne brengen.

03:15 Gepost door Marc Opstal | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Waar zit die maaseikenaar, te veel op de achtergrond zie ik, trek die maar eens naar voor !!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: guy p | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

he, collega hoe is het daar in de u naait tm staets al veel meegemaakt zeker. we zullen het wel horen als je volgende week terug zijt . nog veel plezier grtjs van je fortige collegas

Gepost door: jh uit m | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

heel goed hier in de station7 veel aktie maar aan de collega s daar had ik hier nog niet aan gedacht maar nu ze toch het blog volgen aan iedereen de groeten en live verslag is voor later oké

Gepost door: erik | 30-05-11

De commentaren zijn gesloten.