27-05-11

Derde dag in New Orleans

Voor onze derde dag wordt opnieuw verzameld in post 7 om 8 uur. Onze gids voor de dag, Firefighter Mast zal ons begeleiden naar Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana.

Alhoewel het wat de oproepen betreft vrij rustig is lijkt iedereen het naar zijn zin te hebben. 

Vandaag staat een bezoek aan de fabriek van Ferrara op het programma. In de vestiging in Holden, LA fabriceren zij een 300 tal voertuigen per jaar. Tijdens de rondleiding kunnen we het productieproces volgen. De meeste voertuigen worden compleet ter plaatse gefabriceerd en afgewerkt.

P1070087.JPG

P1070107.JPG

P1070088.JPG

Na Ferrara rijden we verder richting Baton Rouge, waar we in het Capitool verwacht worden. De vakbondsleiders van de brandweer wachten er ons op en verzorgen een kleine rondleiding.

P1070121.JPG

P1070124.JPG

Een eerste verrassing vernemen we in het huis van afgevaardigden. Deze morgen werd een "bill" (soort wettekst) gestemd omtrent ons bezoek aan Louisiana. Een uniek gebeuren in ons bestaan. We werden voordien wel al enkele malen door een gemeenteraad erkend, doch dit is de eerste maal dat het door de staat gebeurt.

Tijdens de rondleiding wonen we ook kort een commissievergadering bij. Al snel worden we ook hier verwelkomt met een algemeen applaus van de gehele zaal.

Na het Capitool tijd voor de lunch en een drankje. De Union leiders trakteren ons, wat wij uiteraard ten zeerste appreciëren.

Na de lunch begeven we ons richting LSU (Louisiana State University) waar we het plaatselijke voetbal en baseballstadion bezoeken. In het voetbalstadion krijgen we de grand tour, inclusief een korte filmvoorstelling. Het stadion is immens en biedt maar liefst plaats aan 98.000 supporters (allen zitplaatsen). In het baseball stadion wonen we kort de training bij. Alvast één speler wordt getipt als een toekomstige professional.

Omstreeks 17 uur verlaten we Baton Rouge richting New Orleans, een uurtje rijden. Iedereen wordt terug aan zijn kazerne afgezet, hopelijk is er deze avond/nacht wat actie te beleven. 

 

02:38 Gepost door Marc Opstal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.